BY RUM LABORATORIET

Case

Flere cases
Samarbejdspartner

NBS4 Fritidscenter Bispebjerg Nord

Om projektet

I BY RUM LABORATORIET arbejder vi med science i fritiden. Her gennemgår børn og unge processer, som går fra idé til handling. Fra en drøm, en fantasi, et ønske og et behov skabes konkrete fysiske forandringer i børn og unges helt nære hverdagsmiljø. Der er tale om virkelige projekter, som børn og unge oplever at skabe sammen.

Type

År

2019 - 2024

Deltagerantal

300

Projektet er blevet til i partnerskab med NBS4 Fritidscenter Bispebjerg Nord. Med fokus på formidling af naturvidenskabelig viden kombineret med designtænkning og håndværk gennemfører vi, i tæt sammen med institutionernes medarbejdere, forløb for børn og unge, der ønsker at skabe en positiv forandring i eget nærmiljø.

Tilgangen er baseret på etablering af tre fysiske laboratoriet.

IDE LABORATORIET - her afprøver vi ideer og tænker kreativt. En skabelsesproces sættes igang ved at inspirerer deltagerne gennem eksempler, udfordrende spørgsmål og aktiviteter.

BYGGE LABORATORIET - her arbejder vi med håndværk. Det er her børn og unge får værktøj i hænderne og går i gang med at bygge deres drømme.

PLANTE LABORATORIET - her arbejder vi med begrønning af udearealerne. Det er her børn og unge får jord under neglene og kommer tæt på plante og dyrelivet i jorden.

Ved at lade børn og unge indgå i hele processen øges deres kompetencer indenfor naturvidenskab og kreativitet. Den demokratisk dannelse er hele tiden i centrum og børnene oplever at de har en stemme og berettigelse i udviklingen af deres nærmiljø.

Projektet er støttet af VILLUM FONDEN og STATENS KUNSTFOND.

Der kan læses mere om projektet her: Byrumlaboratoriet.dk


Vil du vide mere?

Vil du vide mere om vores arbejde eller har en god idé, så kontakt os.
Kontaktperson
Anette Schjødt Thorsen
Anette@byrumskole.dk
Cvr. nr.: 41618914
Adresse
Villa Kultur
Krausevej 3,
København Ø
Vores team

Flere Cases